Halve ton subsidie voor zorg-au pairs #betaaldemantelzorg

201604262569
De A.S. Talma Stichting heeft een halve ton over voor de opzet van betaalde mantelzorg-initiatieven

Interessante ontwikkeling: De A.S. Talma Stichting stelt 45.000 euro subsidie beschikbaar voor het opzetten van een organisatie die als brug moet fungeren tussen zorg-au pairs en ouderen. Daarnaast is dit geldbedrag bedoeld om nieuwe bronnen van sociale ondersteuning aan te boren.

Zorg-au pairs moeten een antwoord zijn op lacunes in de ondersteuning van ouderen. Het gaat met name om ouderen die geen of onvoldoende mantelzorg krijgen en geen beroep kunnen doen op formele zorg. In 2015 nam Hof en Hiem Thuiszorg in Friesland het initiatief om de mogelijkheden te verkennen om zorg-au pairs in te zetten bij ouderen.

Als voorbeeld noemt NHL-docente Annette Keuning-Plantinga studenten die in een buurt hand- en spandiensten uitvoeren tegen kost en inwoning. “Ook valt te denken aan deels betaalde mantelzorg-activiteiten en de ontwikkeling van speciale apps die vragers naar ondersteuning en aanbieders kunnen samenbrengen of ouderen en jongeren met elkaar in contact kunnen brengen”, aldus Keuning.

Bron: Skipr

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top