skip to Main Content
Grenzen Bewaken #BeersWereld #autisme

Grenzen bewaken #BeersWereld #autisme

En nog altijd is het erg gezellig met al die geluiden die vanuit onze tuin en Beer’s kamer komen. Inmiddels heb ik wel door dat streng toespreken wel degelijk iets helpt hoor. Al is het voor 10 minuten minder geluid. Ik kwam erachter toen ik er iets van zei en Beer zijn mondhoeken subtiel omhoog gingen en zijn ogen extra glans kregen. Ha! Dus toch!

Sterke Beer

Ook wordt hij een sterke Beer met 2 uur extra naschoolse fitness per week.

Hij vindt die apparaten leuk omdat ze mooie nummers hebben en tja, dat is nou eenmaal zijn fixatie en fascinatie.

Gelijk een beetje extra beweging is dan mooi meegenomen aangezien hij niet makkelijk in groepjes op een sport kan gaan maar 1 op 1 begeleiding nodig heeft.

De pot op

Het wachten voor de schoolbel gaat gaat steeds beter. Eerst moest hij nog tegen de leerkracht zeggen dat hij echt niet gaat spelen! Nee, hij gaat wachten zeg ik dan zachtjes tegen hem van achter de heg aan het plein.

Al die mensen die zeggen dat hij gaat spelen voor de bel gaat kunnen de pot op. Wachten is het en niet anders.

Eigen muziekjes

De opvang die normaal elke woensdagmiddag naschool was is niet meer op de grote school. Er zou een muziekles zijn waarvoor ik hem heb ingeschreven maar er kan maar geen leerkracht worden gevonden.

Jammer, ik weet dat Beer erg gevoelig is voor muziek. Vroeger had ik net wat vaker klassiek opstaan omdat ik merkte dat hij er rustiger van werd.

Ook heb ik hem een jaar muziektherapie vanuit stichting Papageno gegeven. Helaas was onze onderbuurvrouw destijds niet zo blij dat op haar vrije woensdagmiddag muziek werd gemaakt boven haar hoofd en de therapeute kon na een jaar het niet meer opbrengen vanuit het gooi elke keer te komen aanrijden.

Dus nu moeten we het hebben van zijn eigen muziekjes in de computer, de 15 knuffels met elk een ander muziekje in hun buik op zijn bed en de autoradio die hij nu gelijk aanzet als hij instapt.

Geïrriteerd zuchten

Het leuke voor Beer is nu dat er op woensdag ruimte is om naast elke zondag een winkel te gaan bezoekn waar hij een cijfer kan scoren.

Ik zeg hem nog braaf dat hij alleen op zondag een cadeautje krijgt. Zijn zusje hoor ik geirriteerd zuchten als hij 20 keer opnoemt wat hij op woensdag wil hebben. “Hij krijgt toch genoeg cadeautjes?!!” zegt ze dan.

Gelukkig krijgt ze automatisch 3 euro per week op haar eigen betaalrekening en wordt er genoeg aan cadeaus gekocht voor haar.

Toch gaat ze merken dat er behoorlijk wat energie naar haar grote broer gaat.

Best intiem formulier

We waren laatst bij de schooldokter voor de 10 jaar check en kwamen 20 minuten te laat aanrennen/strompelen in mijn geval.

Ik stond natuurlijk al 1-0 dik achter omdat ik eerst honden moest uitlaten en Beer naar zijn opvang aan de andere kant van de stad moest afzetten vanwege een studiedag.

Helaas zat het verkeer niet mee, maar gelukkig konden we nog even bij de arts naar binnen.

Ze keek wat angstig naar mijn spacelaars en vond het heel erg sterk van Beer’s zusje dat ze zich zo goed redt op haar nieuwe school.

Alles was goed wat groei betreft en gewicht en het dikke, best intieme levensvragende formulier wat ik al eerder had ingevuld kwam goed over.

Wel had ik aangegeven open te staan voor hulp vanuit brusjes groepen omdat ik weet dat mijn dochter nogal stug kan zijn als ze ergens mee worsteld. Dat ze dan liever met een vreemde wil praten lijkt mij logisch maar voor nu wil ze er absoluut niet aan.

Erg gezellig

Ik probeer het dus gewoon maar erg gezellig voor haar te maken en bewaak de grenzen nogmaar eens extra goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X