Graag stel ik mij voor! #nieuw gezicht #LewyBody

Mijn naam is Ingrid van der Voort-Scheerman (1966). Ik ben getrouwd, dochter, zus, tante, vriendin en mantelzorger. En sinds vandaag ook ‘blogger’;-)….. Dit is mijn eerste Blog! Sinds 2009 ben ik, samen met mijn broer en echtgenoot, intensief betrokken bij de zorg voor mijn vader. Hij heeft Lewy Body Dementie en woont sinds 2010 op een kleinschalige woonafdeling in een verpleeghuis. Met vallen en opstaan ben ik gegroeid als mantelzorger – en vooral als dochter van. En ik leer nog steeds!

Zo’n dertig jaar alweer ben ik werkzaam in de ouderenzorg. Gestart als activiteitenbegeleider, maar heb inmiddels mijn blik verruimd met diverse andere werkzaamheden in de zorg en een studie Post HBO Verlies-en rouwbegeleiding gevolgd. Creatief heb ik mij ook verder ontwikkeld; o.a. met een ambachtelijk opleiding tot keramist.

Drie dingen die mij kenmerken zijn: ‘creativiteit, mensen, én begeleiden’. Ik weet dit nu te combineren in een parttime baan in de thuiszorg als HV-er plus, in het verder ontwikkelen van mijn eigen bedrijf ‘Het Nieuwe Huishouden’ en het vervaardigen van HerinneringsKunst – ‘Dansen in de regen’. Met humor en vanuit een groot hart leef ik mijn leven het liefst dicht bij de natuur, alhoewel ik de stad ook zeker nodig heb! Ik vind deze heerlijke combinatie in Den Haag.

In mijn blogs wil ik graag stilstaan bij ‘Kleine zaken die er toe doen; werkelijke aandacht’, bij ‘Verlies en rouw bij Dementie’ en Lewy Body Dementie. Maar vooral bij wat mij raakt en ik geleerd heb, als gevoelsmens, in het mantelzorger zijn! Ik ga in ieder geval mijn best doen om een inspirerende blog te schrijven. ‘Delen maakt lichter’, ervaar ik als een mooie kracht om in te zetten! Daar waar het kan, zal ik een creatieve noot eraan toevoegen. Ben er best trots op om voor zo’n mooie groep mensen te mogen schrijven. Dank jullie wel Mantelzorgelijk, voor dit prachtige initiatief van deze stichting en meer!

Wanneer je mij vraagt ‘waarom ben je mantelzorger geworden?’, kan ik deze vraag het beste beantwoorden met het tonen van een jeugdfoto.

Ingrid jeugdfoto

Voor mij laat de foto zien dat er verbinding is,  en een bepaalde verantwoording. Verbinding vanuit de bloedband. Ik ben gestart ‘vanuit plicht’ en gegroeid naar ‘liefde’.  Ik heb ontdekt ‘dat je kunt ontvangen door te geven en kunt geven door te ontvangen’. Dat dàt nog veel mooier is – een inspirerende balans.

Het is een mooie opdracht om eens voor jezelf te doen. Het kan inzicht geven te weten waarom je doet wat je doet. Zoek een foto op, waardoor voor jou helder is waarom je zorgt voor jouw dierbare(n) of iemand anders? De meest genoemde motivaties van andere mantelzorgers zijn: *vanuit liefde, *plicht & verantwoordelijkheid, *vanuit een verwachtingspatroon, *schuldgevoel, *vanuit een gevoel ‘als ik nu niet zorg, krijg ik later spijt’, * of om ‘alsnog liefde/waardering te krijgen, *vanuit plezier en voldoening, *vanuit geloofsovertuiging, *vanuit angst – ‘kan iemand anders wel de zorg overnemen?’, *………

Als het goed voor je voelt, nodig ik je van harte uit om jouw eigen motivatie hier met ons te delen. Graag tot een volgende blog! Eén keer per maand klim ik in de pen,

Ingrid

 

Ingrid werkt in de thuiszorg. Ze geeft graag werkelijke aandacht aan mensen, bijvoorbeeld door het maken van 'HerinneringsKunst'. Ze zorgt samen met haar broer en echtgenoot voor haar vader Kees. Hij heeft Lewy Body Dementie en woont op een kleinschalig wonen afdeling in het verpleeghuis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top