‘Gouwe Ouwe’ op de zaterdagmiddag – Vluchten kan niet meer

imageAls we muziek horen, dan gaan we vaak als vanzelf mee zingen of mee bewegen. Muziek raakt bij iedereen een bepaalde emotie. Muziek maakt je vrolijk, haalt herinneringen naar boven, het ontroerd en verbind. En muziek blijkt ook een hele positieve uitwerking te hebben op mensen met dementie. Voor ons reden genoeg om vanaf nu elke zaterdagmiddag een ‘gouwe ouwe’ te laten horen en zien op Mantelzorgelijk. Verzoeknummers zijn natuurlijk altijd welkom; jij roept en wij draaien!

Vanmiddag een verzoek voor een liedje uit de musical “En nu naar bed”, geschreven door Annie MG Schmidt. Twee feeën begeleiden het leven van de jonge Frans. De goede fee wenst hem toe dat hij een keurige man zal worden, met een goede baan en een voorbeeldig gezin. De kwade fee wenst hem onheil toe. Het is haar doel de jongen zo ongelukkig mogelijk te maken. Beiden brengen wendingen aan in het leven van de jongen. Zij begeleiden zijn leven in verschillende gedaantes, als lerares, als kassajuffrouw, als klant in een winkel, als psychiater, als tantes op een receptie. Hun gevecht gaat door totdat de moraal door elkaar begint te lopen. Want wat is nu eigenlijk nog goed en wat is nu écht slecht?

Het bekendste nummer uit deze musical is: “Vluchten kan niet meer”, een duet van hoofdrolspeler Frans Halsema en zijn meisje Jenny Arean…

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top