Google glass-bril ingezet bij mantelzorg

In Schiedam hoeft een verpleegkundige niet meer aan huis te komen voor lichte zorg. Mantelzorgers krijgen als proef zogeheten google glass-brillen op. Verpleegkundigen kunnen dan op afstand meekijken en tips geven.

Het echtpaar Terlouw is één van de ‘proefkonijnen’. Meneer Terlouw is mantelzorger van zijn vrouw die een stoma draagt. Met hulp van de verpleegkundige op afstand kan hij nu zelf de wond verzorgen. Er hoeft niemand bij hem over de vloer te komen. Meneer zet de bril op, legt contact met de verpleegkundige, en die kijkt mee via een tablet.

Niet meer wachten
Het echtpaar is tevreden over de digitale zorgproef op afstand. “Ik ben nu een vierdeklas verpleger”, grapt meneer Terlouw. “Met steun via de bril kan ik voor mijn vrouw zorgen en dit werkt heel goed op afstand en à la minute. Ik hoef niet te wachten op een verpleegkundige wanneer die beschikbaar is.”

Ook mevrouw Terlouw is te spreken over de zorg van haar eigen echtgenoot met de ondersteuning op afstand. “Mijn man doet het goed en anders moet ik wachten op de verpleegkundige die aan huis komt, en dat is niet fijn.”

Langer thuis wonen
Verpleegkundige Fabiënne van den Bosch: “Het belangrijkste doel van deze proef is om de zorg thuis te verbeteren. Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen en het is dus belangrijk om thuis de kwaliteit op hetzelfde niveau te krijgen als in een verpleeghuis”.

De Argos Zorggroep heeft voor de proef tien brillen ingezet. In de toekomst kan de zorg hierdoor goedkoper worden omdat de verpleegkundige niet meer ter plaatse nodig is. De proef loopt nog twee jaar. bron: v Rijnmond

 Zou jij hier iets in zien? Laat het ons weten onder dit bericht of via info@mantelzorgelijk.nl

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top