Goede voornemens: Workshop voor gemeentemedewerkers

Op de dag dat wij de overgebleven oliebollen in de bak doen, gaat in alle gemeenten van Nederland het nieuwe zorgsysteem in werking. Zijn ze er écht klaar voor?

Gezien de belangrijke rol van mantelzorgers in het hele ‘de zorg verandert mee’-gebeuren, zou je denken dat de ondersteuning van mantelzorgers top prioriteit heeft. Daaronder valt ook de belangrijke groep van mantelzorgers van mensen met een geestelijke ziekte. Zij vallen onder de GGZ.

Voor alle gemeenten die nog niet precies weten wie hun GGZ-mantelzorgers zijn en hoe je ze beter kunt ondersteunen, is er deze workshop. Wij van Mantelzorgelijk bevelen hem van harte aan!

Workshop ‘Niet van elastiek’

De workshop ‘Niet van elastiek’ wordt georganiseerd door Ypsilon Support en is bedoeld voor  medewerkers van gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties. Hij sluit helemaal aan bij de actualiteit nu op gemeentelijk niveau ondersteuning geboden gaat worden aan GGZ-mantelzorgers. Hoe bereiken deze medewerkers de GGZ-mantelzorger, welk aanbod is er en welke ondersteuning is er nodig?

Na deze workshop is de cursist beter voorbereid om het werk uit te voeren.Voor informatie of boekingen: ypsilonsupport@ypsilon.org of bel met het landelijk bureau van Ypsilon (088 000 21 20).

Klik hier voor een pdf van de folder ‘Niet van elastiek’

Wat is ‘Ypsilon Support’

Ypsilon Support zet de ervaringen van meer dan 20.000 familieleden en mantelzorgers GGZ in voor advies aan en/of ondersteuning van medewerkers werkzaam in de zorg- en welzijnssector, bij de gemeenten of landelijke overheid. Vanuit de triade draagt ze zo bij aan verbetering van het leven van en de zorg voor mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose en hun directe naasten (familie, mantelzorgers GGz).

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top