skip to Main Content
Goede Of Slechte Kaarten? #zorgvoorelkaar

Goede of slechte kaarten? #zorgvoorelkaar

Tijdens je leven gaat het er niet om ‘de beste kaarten’ te krijgen. Bepalend is juist dat je het spel ook speelt als je ‘slechte kaarten’ hebt gekregen. Die zin las ik gisteren en sindsdien moest ik er een paar keer aan denken.

Hoe waar. Zeker tijdens het mantelzorgen bekruipt je regelmatig het gevoel dat je ‘slechte kaarten’ hebt getrokken. Dat je pech hebt, dat je dierbare echt niet zomaar beter wordt, dat jouw eigen situatie daardoor behoorlijk benepen is. Jouw keuze (of was het helemaal geen keuze?) om voor een ander te zorgen, zorgt voor enorme uitdagingen en aanpassingen in je eigen leven. En soms weet je niet of je het allemaal nog wel aankunt. Op zo’n moment zou je het liefst je slechte kaarten van tafel willen vegen.

Laten we elkaar daarom juist hier, op dit platform, steeds weer een hart onder de riem steken. Met name op de dagen dat je denkt: ik heb geen enkele troefkaart meer, kan een bezoekje aan Mantelzorgelijk je echt helpen. Hier vind je elke dag de steun en begrip van mensen in dezelfde situatie als jij. De ene dag een bruikbare tip of een helpende hand, de andere dag inspiratie of hoop.

Met die gedachte wens ik dat vandaag een dag met ‘goede kaarten’ voor je wordt. Je bent niet alleen. Stel je dat eens even voor: dat er op dit moment heel veel mensen zijn, die allemaal voor een dierbare zorgen, die het allemaal niet gemakkelijk hebben, maar die al veel geleerd hebben – en die hun ervaringen graag met je delen. Dat is Mantelzorgelijk. Dat is ‘zorg voor elkaar’.

Zet ‘m op, vandaag!

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X