skip to Main Content
Goed Om Te Weten: Wandelen Is Een Wondermiddel! #gezondheid #stress

Goed om te weten: Wandelen is een wondermiddel! #gezondheid #stress

In onze zomerrubriek ‘Goed om te weten’ delen we praktische kennis over zorg en mantelzorg. Of je nu aan het bed of aan het strand bent, we hopen dat je er veel aan hebt! En vergeet niet: delen is fijn.

Ben je even klaar met mantelzorgen? Wil je je hoofd leegmaken, even tot jezelf komen en misschien ook wel iets aan je gezondheid doen? Dan is er één heel gemakkelijke én effectieve manier om al die vliegen in één klap te slaan. Want een half uurtje wandelen is heel erg goed, en wel voor een heleboel dingen!

parijs4

Iedere dag een half uurtje wandelen verlaagt de kans op een hartziekte, verlaagt de kans op een hoge bloedruk en de kans op een te hoog cholesterolgehalte. Het versterkt je botten, zorgt voor steviger kraakbeen, is heel goed voor je spieren en in het bijzonder de hartspier. je wordt er vrolijk van en je traint je uithoudingsvermogen.

En deze vind ik bijzonder leuk om te weten: Als je gewicht wil verliezen is wandelen effectiever dan hardlopen. Door te wandelen heb je bovendien minder kans op geestelijke stress, slapeloosheid, angst en depressies, diabetes, bepaalde vormen van kanker en hersen – en longaandoeningen.

Bovendien voel je je fitter, energieker en sterker. Ik ga even een ommetje maken.

Bron: dokter.nl

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X