skip to Main Content
Goed Om Te Weten: Last Van Stress? Zing Een Liedje! #echtwaar

Goed om te weten: Last van stress? Zing een liedje! #echtwaar

In onze zomerrubriek ‘Goed om te weten’ delen we praktische kennis over zorg en mantelzorg. Of je nu aan het bed of aan het strand bent, we hopen dat je er veel aan hebt! En vergeet niet: delen is fijn.

Zingen

Wist je dat zingen heel gezond is? Onderzoek aan de Universiteit van Frankfurt heeft in 2004 al uitgewezen dat zingen stress verlagend en weerstand verhogend werkt. Het onderzoek werd gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Journal of Behavioral Medicine. Tijdens het zingen van een liedje, nemen zowel de concentratie immuunglobuline A (proteïnen die als afweerstof werken) als de hoeveelheid cortison (een hormoon tegen stres) toe. Daarnaast wordt tijdens het zingen ook je adem gestimuleerd, wat weer goed is voor de bloedsomloop.

Ook het plezier in het zingen werkt stress verlagend. Dus als je last heb van stress, zing dan eens wat vaker. Zing als je alleen bent, onder de douche of in de auto. Zing mee met de radio of zet je favoriete muziek op, zing thuis, zing tijdens een wandeling buiten, zing liedjes met je kinderen en met degene voor wie je zorgt. Doe het waar en wanneer je maar kunt bedenken.

Bron: stresscentrum.nl door Yvonne van Bokhoven-Jonkers

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X