skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Genieten

Ik ben zojuist thuis van een bezoekje aan mijn vrouw in de ggz kliniek waar mijn vrouw verblijft. Mijn vrouw had al een paar maal aangegeven zo’n trek te hebben in een broodje gebakken ei, maar dat maken ze niet op de afdeling. Zodoende had ik een lunchpakketje gemaakt alvorens ik naar mijn vrouw ging. Broodjes met gebakken ei.
Buiten in het zonnetje heeft mijn vrouw heerlijk zitten eten. Wat kan ik daar van genieten. Gisteren had ik mijn vrouw opgehaald en zijn we samen op pad geweest. Onderweg hebben wij een moeilijk gesprek gehad over de toekomst, over het wel of niet terug naar huis komen van mijn vrouw. Mijn vrouw staat open voor het onderzoeken van een plekje voor haar. In alle eerlijkheid hebben we de voor en tegens besproken. Ik heb mijn vrouw in eerlijkheid verteld dat ik na 30 jaar zorgen spreekwoordelijk toe ben aan pensioen en van de leuke dingen wil genieten. We hebben samen behoorlijk zitten snotteren. Thuis heb ik dat nog eens overgedaan.
Toch begon ik ook weer te twijfelen: zijn er geen andere opties, kan het niet anders. Ik kan het niet. Vandaag las ik een nieuw crisisplan welke op tafel lag bij mijn vrouw. Hierin komen de suïcidale gedachten van mijn vrouw in alle aandachtsgebieden naar voren. Ik heb het samen met mijn vrouw hierover gehad vandaag. Het is zorgelijk. Alleen om en voor mij doet mijn vrouw het niet verteld zij mij. Mijn vrouw probeerde het in de eerste instantie een beetje te verbloemen, maar er zijn wel wat gesprekken hieromtrent geweest tussen mijn vrouw en de begeleiding en artsen. Wat is dit een helse zware situatie. In het verleden hebben wij vaker in deze situatie gezeten met mijn vrouw. Mijn vrouw heeft zelfs wel de dialyse behandelingen stop gezet voor een paar dagen. Gelukkig kwam dit altijd wel weer goed en op gang.
(foto:genieten van een broodje gebakken ei)
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen en bril
Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X