Gemeente levert uit onwil geen passende zorg #wmo

woningaanpassingGeen ondersteuning meer krijgen of veel minder. Dat overkomt mensen met een beperking die naar een andere gemeente willen verhuizen. Illya Soffer sprak in EenVandaag daarover haar verontwaardiging uit en vindt dat de staatssecretaris moet ingrijpen.

EenVandaag spreekt twee mensen die door hun nieuwe gemeente zijn tegengewerkt. Diana Venis-Kerkhoven wil met haar autistische zonen vanuit de gemeente Malden naar de gemeente Landerd verhuizen maar moet uiteindelijk van de verhuizing afzien omdat haar zonen daar veel minder zorg krijgen toegekend. De gemeente Malden heeft volgens Diana juist een goed passende zorg en zij had verwacht dat dit in elke gemeente het geval zou zijn. Helaas blijkt ‘goed passende zorg’ niet landelijk geregeld te zijn. Gelukkig kon Diana nog ternauwernood in de gemeente Malden blijven.

Henri Kiel zit in een rolstoel en verhuist van Emmen naar Bergen op Zoom. De nieuwe gemeente komt de belofte van woningaanpassing niet na waardoor Henri al drie jaar in zijn woonkamer op de begane grond bivakkeert.

Illya Soffer bevestigt in de uitzending dat er regelmatig sprake is van onwil bij gemeenten om passende zorg te leveren. En dat het voor mensen met een zware zorgvraag dan onmogelijk wordt om te verhuizen.

Ga naar de uitzending

Bron: WMO Wijzer

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top