Geleidehond weigert baasje achter te laten in ziekenhuis

Overal waar de 9-jarige James Isaac is, kunt je er zeker van zijn dat je zijn geleidehond Mahe aan zijn zijde treft – ook in het ziekenhuisbed. James heeft autisme, kan niet praten en houdt er niet van als mensen hem aanraken. Daarom is een verblijf in het ziekenhuis ongelooflijk moeilijk voor hem, maar zijn beste vriend en geleidehond Mahe is zijn grote houvast in deze periode.
De driejarige hond heeft een opleiding van zes maanden gehad om een geleidehond te worden, en toen James onlangs in het kinderziekenhuis van Wellington in Nieuw-Zeeland een MRI scan moest ondergaan bleef Mahe dicht bij zijn maatje.

geleidehond1

Het onderzoek moest de oorzaak van James krampen vinden, en toen hij werd verdoofd was Mahe merkbaar ongerust over hem en begon hem zachtjes in het gezicht te duwen. “Hij keek alleen maar naar James en zag er erg bezorgd uit”, vertelt James’ moeder Michelle Isaac.

geleidehond2

Sinds Mahe twee en een half jaar geleden in het gezin kwam, merkte Michelle een duidelijke verandering in haar zoon. Voorheen vond James het heel moeilijk om het huis uit te gaan. De hond volgt hem nu overal waar hij naar toegaat, en kalmeert hem als hij bang of bezorgd is. “We konden niet eens mee gaan picknicken met familie. James was angstig en liep constant weg. Maar toen we Mahe kregen wachtte James rustig totdat we onze koffie hadden opgedronken “, vertelt James’ moeder aan stuff.co.nz.

geleidehond3

James en Mahe zijn met elkaar verbonden, dus als James te hard zou lopen op bijvoorbeeld een station, vertraagt Mahe hem, zodat hij zich niet bezeert. Als James een aanval zou krijgen leert Mahe om vroege waarschuwingssignalen te ontdekken en om hulp te zoeken.

geleidehond4
FACEBOOK / MICHELLE ISAAC

 

Honden hebben het vermogen om hun omgeving te lezen en om menselijke behoeften beter dan wijzelf in te schatten. Het is verbazingwekkend wat ze doen voor kinderen zoals James!

Bron: Ongelooflijk.co

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top