skip to Main Content
Gefeliciteerd! #mimakkersophie #dementie

Gefeliciteerd! #mimakkersophie #dementie

De koffie is ingeschonken en samen zitten meneer de Wind, meneer van Tiel en mevrouw Zonderen zwijgend voor zich uit te kijken. Meneer de Wind is de eerste die miMakker Sophie in de deuropening ziet staan. Hij gebaart haar dat ze binnen mag komen. Meneer van Tiel wijst naar de lege stoel naast hem. Sophie, die voor de kortste weg gaat, tilt haar been op om over de tafel te kruipen. Maar hier steekt mevrouw Zonderen een stokje voor. Met een beteuterd gezicht blijft Sophie staan, wat nu? Een beetje vertwijfeld volgt ze de aanwijzingen van meneer van Tiel soms iets te letterlijk op. Hij schudt zijn hoofd, maar trekt ondertussen wel de lege stoel iets dichter naar zich toe.

“Heb je wel eens in de spiegel gekeken?” vraagt hij Sophie wanneer ze naast hem zit. Een beetje onnozel kijkt ze hem aan. “Ja, naar die rare neus van je.” En hij raakt hierbij de neus voorzichtig aan. Sophie die ook even voelt, vindt al gauw een gaatje onderin en probeert of ze hierin kan komen. Meneer van Tiel schudt weer zijn hoofd. “En je bent zo mooi.” Terwijl hij dit zegt pakt hij Sophie haar hand en zo blijven de twee even stil naast elkaar zitten. “Wat is het nu geworden?” wil Sophie weten. “We zijn man en vrouw geworden”, is zijn overtuigende antwoord.

“Oh, ja?” zegt Sophie verrast en ze kijkt met een trotse glimlach de tafel rond. Mevrouw Zonderen beantwoordt de glimlach en roept blij: “Wat mooi! Gefeliciteerd.” Ze straalt van geluk en zegt nogmaals hoe mooi ze het vindt. “Wat een mooie dag,” voegt ze er aan toe. Sophie kijkt meneer van Tiel weer aan. “Dit is de eerste keer”, zegt hij. “Ik heb gewacht op de ware en dat ben jij.”

Puur geluk

Met een grote glimlach op mijn gezicht kijk ik, Gerja, terug op deze ontmoeting. Niet alleen de actie van meneer van Tiel vond ik mooi. Het was vooral de reactie van mevrouw Zonderen die mij bijzonder raakte. Mevrouw was zo oprecht blij, alsof ze een moment van puur geluk beleefde. Heel even waren ze met z’n allen in het echt verbonden.

Gerja

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X