skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Geen bezoek mogelijk

Mijn vrouw verblijft nog steeds in een ggz instelling. Sinds donderdag is de afdeling waar mijn vrouw verblijft afgesloten, er mag geen bezoek worden ontvangen. Zoals ik eerder schreef is er Covid aangetroffen bij medebewoners. Ondertussen heeft mijn vrouw vier testen ondergaan welke gelukkig telkens negatief waren. Gelukkig kunnen we nog wel telefonisch contact hebben. Maar toch, het alleen zijn breekt mij wel op. Nu heb ik daar al een tijdje last van. Ik wil ook wel eens kunnen leunen. Om toch wat contacten te hebben heb ik op advies een recept : Welzijn op recept” aangevraagd bij mijn behandelaar. Hiermee kan ik ondersteuning krijgen om te onderzoeken wat mijn behoeften zijn en waar ik deze contacten kan halen. Zo ben ik gisteren naar een bijeenkomst mindfulness geweest. Best fijn om zo bezig te zijn, maar valt niet echt onder sociaal contact voor mij. Wekelijks ga ik zwemmen. Erg lekker maar praten tijdens het zwemmen is niet handig want dan loop ik vol. 😉 Na het gesprek welke ik met de behandelend arts van de ggz instelling waar mijn vrouw verblijft over mijn adl zorg bemerk ik verandering. Mijn vrouw vertelde bijvoorbeeld dat ze een wasje had gedaan. Ik was zo ontzettend blij om dit te horen. Aankomende zondag zijn mijn vrouw en ik 32 jaar getrouwd. Helaas kunnen we dit niet samen vieren. Maar gelukkig bestaan er mogelijkheden om een mooi bloemetje te sturen, dus uiteraard gedaan. Het is weer een feestelijke dag welke ik alleen doorbreng. Kerst, oud-en nieuw etc. Als ik er zo op terug kijk heeft mijn vrouw ontzettend veel tijd opgenomen doorgemaakt. Maar het is een geruststellend idee dat er goed voor haar wordt gezorgd.
Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. beste Eric, ik leef met je mee, mijn man is sinds 29 sept.j.l. op een gesloten afdeling van een verzorgingstehuis. Wat heb ik een spijt, maar het kon thuis niet meer. mijn man is met RMopgenomen en is al vanaf 29-9 nog niet buiten geweest, ben boos, want dan had hij beter in de gevangenis kunnen zitten, daar word je nog gelucht!!!!
    Ik ga het niet van ze winnen, mogen niet eens (hij dan) koffie beneden drinken, want ze zijn bang dat hij wegloopt, ik moet elke keer naar delft rijden, wat mij veel stress geeft, ik wil hem in Poeldijk hebben, maar ze weten niet wanneer hij aan de beurt is (machtsmisbruik). Ik heb het alleen zijn onderschat, vooral in deze donkere tijd. zie ook tegen de feestdagen op, maar daar ben ik niet de enige in. Ik wens jou alle sterkte en leef met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X