Gedicht over afasie 'woorden'

WOORDEN

Woorden, ze vloeiden uit mijn mond,
Als een werkende vulkaan.
Een lavastroom die langzaam stolt,
Terwijl ze van de berg rolt.
Nu is mijn taal vergaan.

Ik weet het is een stoel dat ding,
Maar het woord komt niet naar boven.
Mijn woordenschat,
Uiteen gespat.
Mijn taal is aan het doven.

Een helderheid duikt even op,
En brengt me enkele woorden.
Ze komen kriskras uit mijn mond,
Totdat mijn stem ze weer verstomt.
En niemand me meer hoorde.

Gedicht van Anniek Kramer

Gedichten ze geven troost, raken, brengen een glimlach of verwoorden iets dat je anders moeilijk kunt uitleggen. Veel mensen dichten over dementie. Zo ook Hans  Cieremans. Hij schreef 70 gedichten ´Vergeet-me-nietjes´ die gepubliceerd worden in de gelijknamige gedichtenbundel. Via crowdfundig betaalt hij dit. Meedoen kan nog tot 14 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Een gedichtje van Hans Cieremans:

Maak van twijfelen vertrouwen
van je woede tederheid.
Van ontkenning acceptatie
in een ongelijke strijd.
Maak van angsten de berusting,
van verdriet de dankbaarheid.
Maak je tranen tot een glimlach
in een nog beperkte tijd.

 

Anniek Kramer
Samen met Marcelle Mulder auteur van het boek ‘OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten‘. Wij gevenworkshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers over contact maken met en op bezoek gaan bij mensen met dementie. Zie https://opbezoekbijeendierbaremetdementie.wordpress.com/aanbod/

Anniek Kramer schreef samen met Marcelle Mulder het boek ‘OP BEZOEK BIJ EEN DIERBARE MET DEMENTIE, met ruim 60 ideeën om samen te genieten‘. Anniek en Marcelle geven ook workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers over contact maken met en op bezoek gaan bij mensen met dementie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top