Galmend op het altaar met Butler #mantelzorg4voeters

De klokken luidden toen we aankwamen bij de Paterskerk in Eindhoven. Het maakte de sfeer bijna plechtig. Bij binnenkomst zagen we gespannen gezichten, sommige druk pratend, anderen zaten stilletjes te wachten op wat zou gaan komen. Wat een zeldzaam mooi tafereeltje in deze, door Dela zakelijk in gebruik genomen, kerk. Ook ik was zenuwachtig, wat natuurlijk zijn uitwerking had op Butler. Hij kon het niet laten om even galmend te “blaffen” wat hij er van vond. Mee eens Butler, ik vind het ook te spannend voor woorden. Tussen de biechtstoelen in, hoe mooi is dat. Wie gunt er nou niet een prijs aan iemand die zich zo inzet voor een ander op een evenement wat erg feestelijk en goed is georganiseerd. We luisterden naar de verschillende sprekers en zo werd de spanning opgebouwd.

Bij het noemen van de namen van de uitslag-nummers tien tot en met vier, werd het muisstil. Je zou bijna het bonken van de harten van de mensen kunnen horen. Ik dacht niets, maar hoopte toch heel stiekem dat ik misschien wel bij een van deze zeven mensen zou horen, wat zou dat ontzettend mooi zijn. Ik was er niet bij. Ik keek naar Philip en hij gaf mij een veelzeggend knikje. Hij is altijd trots op me. Maakt niets uit wat ik doe. De nominatie had me al zoveel gebracht, ik was dik tevreden. Ik luisterde naar de korte uitleg van de zeven mensen die in de top tien genoemd zijn. Zij vertelden ieder waar zij mee bezig zijn, hun inspiratie voor mensen met een beperking. Zoals David, die nummer acht werd als vrijwillig fotograaf met een beperking. Hij raakte me zo met de tekst op zijn t-shirt: ‘Echte vrienden tellen geen chromosomen’. Dat zet je aan het nadenken. Ik vergeet het nooit meer, David niet en de tekst op zijn shirt evenmin. En het voorbeeld van David staat niet op zichzelf, hij is een van de negenennegentig mensen waar ik digitaal mee ben ‘opgetrokken’ de afgelopen tijd.

Dan worden de laatste drie namen in willekeurige volgorde genoemd. Dit om de spanning van de winnaar van de Gouden Venus van Milo nog even vast te houden.

Bij de allerlaatste naam die werd genoemd, schrok ik me een hoedje. Het was die van mij! Op het “altaar” aangekomen leek het of ik droomde. Nee je doet geen vrijwilligerswerk om complimentjes te krijgen, je doet het om mensen te helpen. Het kriebelt in je lijf, het zit in je genen. Je hebt dat, of je hebt dat niet.
Onwezenlijk om hier zo te staan samen met mijn grote vriend Butler. Mijn andere grote vriend Philip, kijkend vanuit de kerk, straalde. Blijdschap alom! Maar ook enigszins een gevoel van medeleven met de andere mensen. Ik had het hen ook zo gegund. Wat raar toch allemaal.

De directeur van Dela, Edzo Doeve maakt de derde plek bekend.
Wat een geweldig moment toen hij mij de award van de Bronzen Venus van Milo overhandigde! Ik werd overladen met cadeau’s! Bloemen, felicitatie’s, champagne voor alle aanwezigen, en een levensgrote cheque! Te gek gewoon.
Daarna de grote blijdschap en ook mijn hartelijke felicitaties voor Rienk Rozema die de Zilveren Venus van Milo won en voor Birsen Basar die de Gouden Venus van Milo won.
Enorm inspirerende mensen met prachtige initiatieven waar ik grote bewondering voor heb.

Ik ga vanaf nu mét mijn Bronzen Venus van Milo op zak mijn missie vervolgen voor diegene die een assistentiehond nodig hebben en hem niet vergoed krijgen .

Dankzij #delagoedoelenfonds hebben we weer een mooie stap in de goeie richting gemaakt!
Nogmaals dank jullie wel allemaal die op mij stemden!
En dank jullie wel @Delagoededoelenfonds!

Lieve groet,

Anita en Butler

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top