skip to Main Content

Frank’s weg in de zorg

Het is inmiddels 6 jaar geleden toen ik voor het eerst een stap deed in de zorg. 17 jaar, vers van de schoolbanken en niet weten wat er je te wachten staat. Ik heb het allemaal meegemaakt.

Waarin iemand van 17 jaar normaal gesproken nog niet bezig is met zijn/haar toekomst, stond ik op mijn 17e al aan het bed. Mijn weg in de zorg is allemaal begonnen in het eerste jaar van mijn MBO-niveau 4 verpleegkunde opleiding, waarin ik stage liep in het verpleeghuis Novawhere. Ik liep hier stage op een somatische afdeling waar bewoners aanwezig waren met lichamelijke beperkingen. Dit was mijn eerste kennismaking binnen de zorg.

In het tweede jaar kwam ik in de gehandicaptenzorg terecht op een groep waarin licht verstandelijk gehandicapten zaten. Ik heb tijdens deze stage weinig verpleegtechnische handelingen kunnen verrichten, maar ik heb een rugzak aan levenservaring meegenomen naar mijn volgende stage.

Zo kwam ik in het derde jaar terecht in het Boven-IJ-ziekenhuis op de afdeling cardiologie/neurologie. Dit was voor mij de eerste kennismaking in een ziekenhuis. Tijdens deze stage heb ik mij kunnen profileren als verpleegkundige en heb ik zeer complexe/acute situaties meegemaakt.

Toen ik naar het 4e jaar ging wist ik dat mijn diploma binnen handbereik lag. Ik kwam in het Waterlandziekenhuis terecht op de afdeling orthopedie/chirurgie/urologie. In je laatste stage ligt de lat zodanig hoog dat er veel druk op je staat. Gelukkig heb ik mij in zeer korte tijd meer kunnen profileren als verpleegkundige en was ik al gauw zelfstandig aan het werk. Toen al de cijfers binnen waren en de beoordeling voor stage binnen was, zag ik mezelf al staan op de diploma-uitreiking. Vier jaar overleefd, uiteindelijk het beroep wat ik al jaren wilde bereiken, het was mij gelukt. Daarna ben ik meteen door het Waterlandziekenhuis benaderd om daar aan het werk te gaan als verpleegkundige. Ik heb mijn kans gepakt en tot op de dag van vandaag ben ik hier nog steeds werkzaam als verpleegkundige.

De uitdagingen bleven maar komen, het voldane gevoel was nog niet compleet. Ik greep mijn kans door te starten met de HBO-V verpleegkunde niveau 5 opleiding. Door mijn ervaring als verpleegkundige mocht ik van de Hogeschool van Amsterdam(HVA) een instroomexamen afleggen, waarin ik bij slagen in mocht stromen in het tweede jaar. Ik heb dit examen zonder problemen gehaald, het tweede jaar kon van start gaan.

Inmiddels heb ik het tweede jaar volbracht, het derde jaar gaat over een paar maanden alweer van start. Bij het overbruggen van het derde en vierde jaar zal ik mijn HBO-V niveau 5 verpleegkunde diploma ook in ontvangst mogen nemen.

Na het behalen van mijn HBO- V-niveau 5 verpleegkunde opleiding, liggen er nog twee doelstellingen op mijn pad. Als eerst van start gaan met de spoedeisende hulp(SEH) opleiding en daarna een stap zetten richting de Ambulance. Een beroep wat mij niet onbekend is. Een beroep wat mijn vader, mijn grootste voorbeeld jarenlang heeft gedaan.

Het dynamische, het onverwachte, het beroep wat mijn einddoel is en altijd zal blijven. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar soms kunnen doelstellingen langdurig zijn. Wat er ook gebeurd, ik zal blijven strijden totdat ik mijn einddoel heb bereikt.

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X