skip to Main Content

Frank’s weg in de zorg: ‘Wat eerst? Administratie of patiënt?’

In drukke tijden moet er soms gekozen worden tussen administratie of patiënt. Dit is een situatie wat helaas steeds vaker voorkomt. In mijn tijd als stagiaire, maar vooral als verpleegkundige ben ik meerdere malen met deze situatie in aanmerking gekomen.

In de zorg staat kwaliteit bovenaan, maar in de realiteit wordt dit nog weleens op de proef gesteld. Mede door onderbezetting neemt de druk in de zorg steeds meer toe.  Door de jaren heen heb ik met veel verzorgende/verpleegkundige gesproken die erkenning gaven dat de druk in de zorg steeds meer aan het toenemen is. Door de toename van drukte worden verzorgende/verpleegkundige steeds meer voor het blok gezet. Wat eerst? Administratie of patiënt? Dat is de vraag die ik vandaag aan jullie stel. Merken jullie ook toename van drukte in de zorg en hebben jullie weleens als eerst tussen administratie of patiënt moeten kiezen, laat dan onderaan de blog een reactie achter.

Als de verzorgende/verpleegkundige steeds meer van het bed af gaat staan door de vele administratie, heeft dit dan gevolgen voor de kwaliteit van zorg? Hier kan ik op dit moment helaas nog geen antwoord op geven. Voor mij staat de patiënt altijd centraal. Ik zal er wat er ook gebeurd alles aan doen om de kwaliteit van zorg hoog te houden tijdens mijn dienst.

Ben je het eens met deze blog? Laat dan hieronder je bericht achter.

Avatar

Frank van Eis

Mijn naam is Frank , 22 jaar oud en Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het Waterlandziekenhuis. Mijn grootste doelstelling is om uiteindelijk werkzaam te zijn als ambulanceverpleegkundige.

Ik schrijf verhalen over mijn weg in de zorg. Door middel van mijn blogs wil ik mensen kennis laten maken hoe mooi en bijzonder het is om werkzaam te zijn in de gezondheidszorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X