skip to Main Content

Filmtip: The Fundamentals of Caring

fundamentals-of-caringOp Netflix zag ik de film The fundamentals of caring, een grappige, ontroerende en op sommige momenten zelfs leerzame film over het ‘zorgen voor iemand’.

De film gaat over Benjamin (Paul Rudd), een voormalig schrijver die na een tragische gebeurtenis zijn leven omgooit en zorgverlener wordt. Zijn eerste patiënt is Trevor, een lastige, grofgebekte en in zichzelf gekeerde tiener die aan een spierziekte lijdt. De relatie tussen Benjamin en Trevor verloopt aanvankelijk nogal stroef. Trevor heeft geen zin meer in het leven en Benjamin worstelt met de breuk met zijn echtgenote. Als de twee een spontane reis maken langs de meest ‘duffe’ attracties van Amerika wordt hun band hechter en ontstaat er een vriendschap. Ze ontmoeten allerlei mensen en zowel Trevor als Benjamin leert weer te genieten van het leven.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Evison. Rollen zijn weggelegd voor Paul Rudd, Selena Gomez, Craig Roberts, Jennifer Ehle, Megan Ferguson en Frederick Weller.  Fundamentals of Caring beleefde zijn première op het Sundance Festival eerder dit jaar. Sinds een paar maanden is de film exclusief te zien op Netflix.

Als je even een moment voor jezelf kunt nemen, is dit een fijne film om te kijken.

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X