skip to Main Content

Filmtip – That Sugar Film

Wat doet suiker met ons lichaam en geest? Filmmaker Damon Gameau werpt zich op als proefkonijn en gaat op een dieet van 40 theelepels (verstopte) suikers per dag.

Damon Gameau eet alleen maar dingen die bekend staan als ‘gezond’, maar die in werkelijkheid vol zitten met verborgen suikers, zoals magere yoghurt, mueslirepen, sapjes en granen. Ook reist hij naar de Verenigde Staten voor een ontmoeting met toonaangevende suikerexperts en laat hij zien hoe de voedingsindustrie ons verleidt met hun mierzoete producten.

That Sugar Film is veel meer dan zomaar een boos pamflet tegen alles dat kleeft. Gameau wil jong en oud bewust maken van de effecten van suiker en heeft zijn persoonlijke zoektocht aangekleed met gekke animaties, een fantasierijke aankleding (experts praten je bij vanaf een melkpak of doos ontbijtgranen) én een gastoptreden van Stephen Fry. The New York Times schrijft: ‘That Sugar Film is een waardige telg in de familie van voedselfilms als Supersize Me en Food Inc.: vermakelijk en informatief te gelijk.’

that_sugar_film_37012116_st_3_s-high

In de bioscopen vanaf donderdag 19 mei.

Bron: Cinecenter

 

Avatar

Claudia Otten

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X