skip to Main Content
Films Over Hoe Is Het Om Een Jonge Mantelzorger Te Zijn #kijktip

Films over hoe is het om een jonge mantelzorger te zijn #kijktip

Er zijn verschillende films die gaan over hoe het is om een jonge mantelzorger te zijn, of wat je meemaakt. 
Sommige daarvan zijn informatief, andere zijn speelfilms.
Hier een drietal voorbeelden . De DVD’s kun je lenen bij de bibliotheek of bij een videotheek.

Polleke

Polleke is een slim en eigenwijs meisje van 11 jaar. Ze woont in de grote stad, in een flatgebouw vol met allemaal verschillende mensen, uit verschillende culturen. Polleke woont bij haar exentrieke moeder, die verliefd wordt op de meester. De vader van Polleke (Daan Schuurmans uit o.a. Costa en Westenwind) heeft geen huis en is ook nog eens verslaafd aan drugs.

Temple Grandin

Waargebeurd verhaal over Temple Grandin, een bekende Amerikaans zoölooge met een bijzonder levensverhaal. Ze groeide op als kind met bijzondere karaktereigenschappen, wat later gediagnosticeerd werd als een autisme spectrum stoornis: Syndroom van Asperger. We zien hoe haar leven wordt gevormd door de periodes op de boerderij van haar tante, waar ze de liefde voor dieren ontwikkelde. En tevens hoe haar onderwijzer op school haar talenten ontdekte en wist te ontwikkelen. Ondanks vele tegenslagen en een leven vol gepest worden en nooit normaal sociaal functioneren, werd Temple een gerespecteerd academica en inspiratiebron voor velen.

Winter’s Bone

De 17-jarige Ree woont samen met haar broertje, zusje en zieke moeder, voor wie zij zorgt, in het ruige Ozark berggebied. Wanneer zij hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen, en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen.

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X