Fijn initiatief: De Mantelzorg Awards

awardVeel plannetjes voor mantelzorgers worden bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd door mensen die zelf helemaal geen mantelzorger zijn. Goedbedoelde kadobonnen, korrelige koffiebezoekjes van hoogwaardigheidsbekleders, informatie-bijeenkomsten die hun doel voorbijschieten. Hoe fijn is het dan, om in de wirwar van “leuke acties voor mantelzorgers” een initiatief te vinden dat wel eens zou kunnen werken: bedacht en uitgevoerd door de Sprekende Mantelzorgers, die veel ervaring hebben met het bereiken van organisaties en overheid.

Met ‘De Mantelzorg Awards’ willen we, samen met partijen met een warm hart voor mantelzorg, een podium creëren waarop verhalen worden verteld die mensen inspireren. Dat doen we in de vorm van een verkiezing met daaromheen heel veel communicatie en contactmomenten en gelegenheden om positieve aandacht te krijgen voor de mantelzorg. Dit resulteert in een complete positiviteitscampagne; en een jaarrond podium voor inspirerende verhalen.

Belangrijke rol voor mantelzorgers
Mantelzorgers hebben een belangrijke rol bij de Mantelzorg Awards. Bij de verkiezing vragen we mantelzorgers hun inspirerende verhalen te vertellen over mensen, door wie ze zich geholpen en gesteund voelen. Dit kan de buurman zijn, een collega, een docent, de medewerker van de thuiszorg, de ambtenaar achter het Wmo-loket, het voetbalteam, of noem maar op… Mantelzorgers kunnen deze mensen nomineren voor de Mantelzorg Awards. Op die manier willen we een positieve bijdrage leveren aan de stemming rond mantelzorg en iedereen die met mantelzorg te maken heeft inspireren. We willen mantelzorgers een gevoel van trots en waardigheid geven.

sprekende-mantelzorgers-e1465306823119Kijk eens aan! Positieve verhalen, mantelzorgers in het zonnetje, maar vooral veel inspiratie delen! Dat juichen we van harte toe. Over een paar dagen gaat de voorverkiezing beginnen en kun je verhalen insturen naar mantelzorgawards.nl. Wij wensen Marjo, Cora en Annette veel succes en hopen dat jullie meedoen met de nominaties!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top