Failliet door PGB-chaos!

Op de website van De Gelderlander zag ik dit schokkende bericht voorbij komen. Wat gebeurt er in godsnaam allemaal? Hoe kan het bestaan dat een zorginstelling failliet dreigt te gaan omdat PGB’s niet zijn uitbetaald. Ik vind het een grote schande! #PGBALARM

Eigenaar Addy Crum van woonvorm ‘De Toekomst’ – met locaties in Heteren, Andelst, Herveld en Wadenoijen – verwacht dat zijn initiatief binnen een maand failliet gaat. Op dit moment wordt gekeken waar de 20 bewoners van De Toekomst herplaatst kunnen worden.

De woonvorm kampt met grote financiële problemen doordat de gelden voor persoonsgebonden budgetten (pgb) van cliënten later binnenkomen dan verwacht. Daardoor moet de woonvorm de tekorten zelf bijleggen. “Dat kunnen we niet meer opbrengen”, aldus eigenaar Crum.

Schuldeisers
Zelf een faillissement aanvragen, doet hij niet. “Maar zeer waarschijnlijk zal 1 van de schuldeisers binnen een maand naar de rechter stappen.”

Ouders

Maandag werden de ouders van cliënten, die veelal een licht verstandelijke beperking hebben, op de hoogte gebracht. Deze dinsdag volgen gesprekken met de 20 cliënten om te kijken waar ze terechtkunnen.

In De Toekomst zijn 18 voltijdsbanen.

Bron: www.degelderlander.nl

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Onzin, heeft niets met PGB gelden te maken. Alleen Addy Crum is geïnterviewd daarover en andere belanghebbenden als schuldeisers en cliënten/ouders niet. Ze verkeren al zolang ze bestaan in problemen en betaalden bijvoorbeeld de huur vrijwel nooit op tijd. De eigenaren leefden er goed van maar waren weinig zelf aanwezig en structureel onbereikbaar. Bellen over een achterstallige betaling kon uitsluitend via kantoor, heer Crum nam nooit de telefoon op, belde nooit terug en reageerde ook nooit op email. Deze mensen zijn gewoon niet gekwalificeerd een dergelijk bedrijf te runnen en dachten alleen aan die “enorme PGB gelden” en de werkelijk zorg hadden ze heel weinig mee. Inmiddels zijn volgens Van Rijn toch alle achterstanden weggewerkt? Dan kan de heer Crum alle betalingen doen en is een faillissement afgewend………………..denk het niet 🙁

    1. Hi Robbie, of dit bericht uit De Gelderlander onzin is, kan ik niet beoordelen. Uiteraard zitten aan ieder verhaal over bedrijfsvoering twee kanten – ik denk net als jij dat de schuldeisers en ouders/cliënten er heel anders tegenaan kijken. Ik begrijp uit de media dat de betrokkenen gisteren pas op de hoogte zijn gesteld – hun namen zijn uiteraard niet bekendgemaakt. Wij hebben dit bericht op Mantelzorgelijk gedeeld omdat dit faillissement het gevolg van een groter probleem lijkt: de PGB-vertragingen en chaos. De achterstanden zijn zover ik weet nog niet weggewerkt, het is nu 13-14 dagen na de toezegging vanuit het ministerie en de SVB, maar lang niet alle PGB’s zijn betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top