skip to Main Content
Mijn Ex Wil Van Zijn Voogd Af #heftig #adviesgevraagd

Mijn ex wil van zijn voogd af #heftig #adviesgevraagd

Bea (die liever zonder achternaam online wil) heeft de afgelopen maanden in een emotionele achtbaan gezeten. Eerst verbrak ze haar relatie, toen werd haar ex ernstig ziek, nu woont hij noodgedwongen weer bij haar in huis.

“Mijn ex-vriend heeft drie maanden geleden een hersenbloeding gehad. Daarna was hij geestelijk volkomen in de war. In het ziekenhuis zeiden de artsen dat zijn toestand waarschijnlijk niet zou verbeteren en dat hij in toekomst naar een verzorgingshuis moest. Daar ging hij ook na drie weken naartoe en toen kreeg hij onder andere een wettelijke vertegenwoordiger, een voogd dus.

Maar nu komt het. In de afgelopen maanden is mijn ex tot ieders verrassing heel goed hersteld. Ik durf wel te stellen dat hij inmiddels weer de oude is. Hij kan zijn eigen beslissingen nemen en wil de regie over zijn eigen leven terug. Hij wil natuurlijk terug ook terug naar zijn eigen huis. Maar dat is niet mogelijk omdat zijn voogd het huurcontract heeft opgezegd. Hij heeft ook de sleutels van mijn ex’ auto en hij beheert de bankrekeningen van mijn ex.

Nu zit mijn ex voorlopig bij mij in huis. Het erge is dat de voogd voortdurend langskomt, omdat hij zegt dat mijn ex nog niet genoeg hersteld is. Volgens hem is de toestand van mijn ex niet normaal en hij wil niet met ons praten over beëindiging van de voogdij. Mijn ex en ik hebben nu een advocaat ingeschakeld.

Heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt? Ik ben op zoek naar goed advies.”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X