skip to Main Content

Erop uit: Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn

image

De vakantie periode breekt weer aan dus het combineren van zorg voor dementerende paps en zorg voor 12 jarige zoon wordt weer een extra uitdaging omdat graag evenveel tijd wil besteden aan allebei. Eeuwig op zoek naar mogelijkheden om dit te kunnen realiseren, kwam ik op internet weer een paar toffe uitgaans mogelijkheden tegen. Ik zeg EROP UIT!

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Museum voor iedereen
Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. De eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen misschien. Het interieur van de Grutters-winkel of van de Fourniturenzaak. Het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren ‘50 huiskamer. Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Vaak in een treffende opstelling als een oud klaslokaal, een winkelstraat of een keukeninterieur. Prima uitstapje voor zowel mijn vader als mijn zoon. Ik heb de datum al geprikt. Dat wordt een fijn dagje oude verhalen en herinneringen ophalen!

353_orgHet Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Daar beschikt het museum over een ruime MuseumShop, een ruimte voor de Educatieve Dienst waar o.a. schoolklassen ontvangen kunnen worden, een voor publiek gesloten Depot en een Open Depot waar het publiek zelf kan zien wat er zoal wordt verzameld en beheerd. Er zijn drie zalen waar wisselexposities getoond worden en zes zalen waar de vaste collectie te zien is. De entree van het Museum van de Twintigste Eeuw is te bereiken via de binnenplaats van de voormalige gevangenis op het Oostereiland.

Informatie over parkeren vind je hier.

Adres: Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG Hoorn

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur. Wij zijn gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op 2e Kerstdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Paasdag en Hemelvaartsdag zijn wij wel geopend, maar vanaf 12 uur!

Entreeprijzen
€ 8,- voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen van 4 tot 16 jaar en CJP, met de Museumkaart gratis. Groepskorting: 20%, (vanaf 20 volbetalende personen, centraal af te rekenen), tarieven voor cruiseschepen op aanvraag. Schoolklassen: € 2 per leerling (begeleiders gratis). O

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X