Foto © Claudia Otten

Een zwaar maar eerlijk gesprek

Naar aanleiding van mijn vorige blog is er een hoop gebeurt. Ik had het blog gekopieerd en via Whatsapp naar mijn ambulant ondersteuner van Cordaan gestuurd. Ook had ik ingesproken op haar voicemail.
Deze zelfde dag is de ambulant ondersteuner naar mij toegekomen. Er volgde een zwaar maar eerlijk gesprek. Er moet tot de tijd dat mijn vrouw een vaste plek krijgt bij de zorginstelling Nieuw Unicum meer zorg thuis komen. Voor zowel mijn vrouw als ook voor mij is dat een hele grote stap. Voor mijn vrouw omdat zij dit niet wil/kan, vreemde handen en gezichten, en voor mij omdat ik dan een deel autonomie inlever. Vandaag was de ambulant ondersteuner van het fact team bij ons op bezoek. We bespraken het probleem dat mijn vrouw de dagopvang regelmatig afzegt. Nu ik nog in ons tuinhuisje verblijf bel ik mijn vrouw in de ochtend op om haar te wekken. Regelmatig vraagt mijn vrouw aan mij de zorgtaxi te annuleren en door te geven dat zij niet naar de dagopvang komt. De ambulant ondersteuner voelt feilloos aan dat mijn vrouw een extra zetje in de rug nodig heeft en vreemde ogen dwingen. Zo stelde zij voor om mijn vrouw in de morgen te bellen om haar te wekken.Na een half uurtje zou de ambulant ondersteuner dan naar mijn vrouw toe gaan om samen een bakkie koffie te drinken. Dit is eens een hele andere invalshoek. Ik moest mijn vrouw ook nog een zetje de goede richting in geven waarop mijn vrouw hiermee akkoord ging. Ik was vanbinnen zo blij verbaast. Wat een geweldige uitkomst is dit. Al lukt dit maar een keer, het is 100% meer dan niets. Het ziet er dus naar uit dat ik morgen echt een vrije dag krijg. Gisteren heb ik ook een zwaar gesprek gehad met mijn sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ondanks de winst van vandaag gaat het wel echt slecht met mij. Maar van de winstjes als vandaag kan ik wel intens genieten.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Beste Eric,
    Wat fijn dat er iets in gang is gezet. Goed dat je aan de bel getrokken hebt. Hopelijk komt er ook snel een meer structurele oplossing, zodat jij aan je herstel kan gaan werken.
    Groet,
    Margreeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top