skip to Main Content

Een warme jas – Prachtig boek voor mantelzorgers

Een tijdje terug werd ik door een andere mantelzorger getipt over het boek ‘Een warme jas’, geschreven door Ineke Ludikhuize.

imageIneke is fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot, ex-politicus Willem Aantjes. In haar boek schrijft Ineke heel optimistisch, in zeven hoofdstukken, over steeds een ander thema, waar mantelzorgers vroeg of laat mee te maken krijgen: Schuldgevoel, eigen agenda, liefde in tijden van zorg, dilemma’s, financiën, balans houden en – volgens mij de belangrijkste – de kracht van humor.

Ik heb het boek inmiddels in één ruk uitgelezen en vind het een absolute aanrader voor elke mantelzorger. De manier hoe Ineke het mantelzorgen benadert – ondanks de zware zorg voor haar man – is liefdevol, creatief en vol humor.

Zelf zegt Ineke: “Ook al is het pittig, het kan best anders. Maar dan moet je wel zelf om hulp durven vragen.” En zo is het ook!

Het boek ‘Een warme jas’  is online te bestellen via de online boekhandel simplifylife.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X