skip to Main Content

Een slechte moeder – Gastblog van Mo

What The Fuck, doe ik het dan nooit goed?” Woest knalt hij de deur dicht en stampt naar boven. “Denk om de buren”, gil ik hem achterna. De tranen branden achter mijn oogleden.

image3Ik ben een slechte moeder. Moeders schreeuwen niet tegen hun kinderen. Zeker moeders van zieke kinderen niet. Als die door hun puberzoon worden uitgescholden laten ze dat gelaten van hun schouders glijden. Ik kan dat niet. Ik word boos. Niet meteen, maar uiteindelijk schiet ik uit mijn slof.

Nee, moeder van het jaar zal ik niet worden. Respect hoor, voor alle moeders met een zorgenkind die zo positief twitteren dat ze het zo leuk hebben thuis. Ze blijven opgewekt en lijken nooit een moment te hebben waarop ze hun kroost achter het behang willen plakken. Niets is ze te veel. Ze kunnen zó in de Libelle.

Zachtjes gaat de deur open. Een ongeschoren puberkoppie gluurt om de hoek. “Ben je nog boos, mam?” Ik schud mijn hoofd. Hij knuffelt me en zachtjes fluistert hij in mijn oor: “Sorry.”

imageMeer lezen? Mo schrijft over haar leven op haar eigen blog Mo leeft met Mito.

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X