Een paar dagen maar…

Misschien zag je het al van mijlenver aankomen, misschien overkwam het je van de ene dag op de andere, dat je voor een dierbare moest gaan zorgen. Maar één ding is zeker: jij hebt er niet om gevraagd om mantelzorger te worden. En juist nu, in de vakantietijd, kan dat extra zwaar zijn.

Terwijl heel Nederland, zo lijkt het wel, op dit moment van vakantie geniet, jaloersmakende kiekjes op Facebook deelt, zonnige groetjes uit verre oorden stuurt, of jou met een bruine kop in de supermarkt vraagt: “Oh, het was héérlijk, en wanneer ga jij?”, kun jij alleen maar antwoorden: “Nou, voorlopig even niet.” Want er is geen oplossing, geen geld, geen alternatief, geen zorg, geen mogelijkheid om een paar dagen weg te gaan.

Lieve mantelzorger, je bent niet alleen. Duizenden, wat zeg ik, miljoenen mede-mantelzorgers weten hoe dat voelt. De meeste mantelzorgers moeten heel, heel zorgvuldig omgaan met hun tijd. Je bent een bikkel dat je het volhoudt. En daarom zou ik nu het liefst een dikke reischeque en een fantastische zorg-vriendelijke bestemming voor je uit de hoed toveren…

Als je vanavond even tijd hebt, ga dan even op je balkon zitten. Loop naar je tuin, ga even naar de straat, zorg dat je buiten bent. Adem de avondlucht in. En bedenk: komen andere zomers. Veel liefs!

 

 

 

 

 

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top