Eén op de zes jongeren in Twente is mantelzorger!

Veel jongeren in Twente blijken op de middelbare school mantelzorg te verlenen aan een ziek familielid. Dit heeft de GGD Twente naar buiten gebracht in het kader van de ‘Dag van de Mantelzorg’. Wat een heftige cijfers, probeer dat even tot je door te laten dringen. Het gaat om een enorme groep jongeren die ermee opgroeit om heel regelmatig voor een naaste te zorgen.

In hun persbericht meldt de GGD Twente aan dat het gaat om jongeren in klas 2 en 4 van de middelbare school, waar 16 procent mantelzorg verleent. Dit baseren zij op hun meest recente onderzoek. Meer dan de helft van de jonge mantelzorgers geeft 1 tot 2 uur per week mantelzorg. 11 procent van de jongeren doet dit 7 uur of meer per week.

Depressieve klachten

Binnen de groep die opgroeit met een ziek gezinslid verleent 65 procent mantelzorg. Je kunt dan denken aan jongeren die opgroeien met een chronisch zieke moeder of vader, een gezinslid met depressie of autisme. Door gebrek aan aandacht hebben deze jongeren vaak zelf depressieve klachten en spijbelen vaker.

Op de website van TV Twente zagen we deze reportage, ook uitgezonden op de Dag van de Mantelzorg.

Bron: TC Tubantia en TV Enschede

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top