Een liefdesverklaring aan het leven

Duitsland is in de ban van een filmpje dat zijn kijkers er in minder dan vier minuten van overtuigt dat geluk soms in een onverwacht hoekje zit. In de hoofdrol: een tiener die enkel oog heeft voor gamen tot zijn moeder een mysterieus cadeautje meebrengt. 

Studenten van de filmacademie Baden-Württemberg in het Duitse Ludwigsburg noemen hun eigen kortfilm ‘een liefdesverklaring aan het leven’, die zich voornamelijk focust op mindervalide personen. Met meer dan twintig internationale prijzen en nominaties wordt de kortfilm wereldwijd gelauwerd.

In het filmpje zien we hoe een tiener op het puntje van zijn sofa videogames speelt. Zijn moeder komt thuis en zet een kartonnen doos op de salontafel. De jongen reageert in eerste instantie kregelig op de doos die in de weg staat, maar wanneer hij ze opent, verandert er heel wat in zijn leven…

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top