Een leeg bed

ziekenhuisbedAl snel had ik een schoon, opgemaakt bed gevonden. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was had ik het bed in mijn eentje over de afdeling gereden. Ik was een aantal verpleegkundigen tegengekomen maar ik was zo doelgericht dat ze blijkbaar hadden gedacht dat ik een reden had om met een leeg bed op de afdeling rond te lopen. Dat ik wist wat ik deed. En dat wist ik ook. Ik had het bed naast Joans bed gereden. Ze had me verbaasd aangekeken.

‘Mag dat wel?’ had ze gezegd. ‘Krijgen we hier geen problemen mee?’
Ik had gelachen.
‘Ik weet niet of het mag,’ had ik geantwoord. ‘Maar dat maakt me niet echt uit op het moment. En wat voor problemen? Wat kan er nu helemaal gebeuren? Op zijn hoogst krijgen we een boze verpleegkundige op de kamer. Nou schat, dat overleven we heus wel.’

Soms is doen wat je hart je ingeeft. Zomaar even stout zijn en afwijken van de vaste structuren, voldoende om een positieve impuls te geven aan je relatie. Daarvoor zijn geen wereldschokkende veranderingen of romantische settings nodig. Eventjes buiten de vastliggende paden treden en toegeven aan je verlangen dicht bij elkaar te zijn, al is het maar heel even, kan de dag een bijzondere glans geven.

Buiten kaders denken kan wonderen doen.

Fragment uit: ‘En ik zie jou’

Is auteur, spreker en levensgenietster. Zij geeft trainingen over persoonlijk leiderschap en de zeven eigenschappen van veerkracht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top