skip to Main Content
Een Feestneus  #mimakkersophie

Een feestneus #mimakkersophie

Meneer van Dam en miMakker Sophie komen elkaar vanmorgen tegen in de deuropening van de huiskamer. Meneer blijft staan en bekijkt Sophie aandachtig van top tot teen. “Is die neus een feestneus?” vraagt hij na haar uitgebreid bestudeerd te hebben. Sophie schudt haar hoofd. “Nee?” reageert meneer verbaasd. “Dat kan echt niet hoor. Daar moet je iets aan laten doen,” gaat hij verder. “Er is vast wel een goede chirurg die je kan helpen.” Verbouwereerd kijkt Sophie meneer van Dam aan.

Twee dames die het gesprek opvangen, bekijken ook Sophie haar neus. Ze geven meneer van Dam echter geen gelijk, ze vinden de neus prachtig. Meneer trekt verongelijkt zijn schouders op en loopt verder de gang in.

Even later ontmoeten meneer en Sophie elkaar weer in de huiskamer. Hij bekijkt haar nogmaals van voeten tot kruin en schudt meewarig zijn wijze hoofd. “Je bent een mooi plaatje, maar die neus, daar moet je echt iets aan laten doen. Je moet bij het ziekenfonds zijn, die hebben wel geld.”
Met een glimlach denk ik, Gerja, die morgen terug aan deze eerste ontmoeting met meneer van Dam. Maar nog opmerkelijker is de ontmoeting van twee weken later.

Meneer van Dam en Sophie staan weer oog in oog. Hij heeft haar eerder gezien vertelt hij. Hij steekt zijn hand uit en ze begroeten elkaar. Wanneer Sophie na deze ontmoeting haar weg vervolgt, hoort ze nog net dat meneer het volgende tegen een passerende verzorgster zegt: “Die Sophie, is er nou echt niets aan die neus te doen? Het is geen feestneus want dat heeft ze al eens verteld. Zonde hoor!”

Wonderlijk want tijdens dit tweede contact is er niet gesproken over de neus Sophie. Zelfs na elkaar veertien dagen niet te hebben gezien, geeft de rode neus van Sophie niet alleen herkenning maar ook een herinnering.

Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X