Een dag uit het leven van miMakker Pien Pioen – gastblog van Inge Hartlief

Inge HartliefPien gaat vandaag op bezoek bij een dame waar het heel slecht mee gaat.

Pien komt zachtjes binnen op de kamer: mevrouw ligt in foetus-houding op bed, ze lijkt heel klein en kwetsbaar.
Even laat Pien de hele situatie op zich inwerken, dan loopt ze naar het bed, doet het ‘onrust-hek’ naar beneden en trekt een krukje bij. Zachtjes begint ze te neuriën, zomaar een melodietje, zonder begin of eind. Ze raakt de broze handen van de oude dame aan en streelt ze teder: vinger voor vinger, van beneden naar boven en van boven naar beneden.

11986963_797784190330851_3624136034850272169_n

 

Vandaag heeft Pien muis Jantje bij zich en geleidelijk neemt muis Jantje de streling over, ook hij doet het zacht en teder. Dan gaan de ogen van mevrouw een stukje open en haar ene hand reikt bibberig naar muis Jantje, ze haalt het niet maar Jantje komt dichterbij en dan ontmoeten ze elkaar: de hand en muis Jantje…. Ze pakt de muis: hij past precies in haar hand, zijn vier staartjes steken er nog uit, en hij is zó zacht, ze laat hem niet meer los.
Mevrouw sluit haar ogen weer en Pien laat haar neuriën vervagen, ze sluit het hek en kijkt nog één keer naar mevrouw, mét muis Jantje.

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top