Foto © Claudia Otten

Dyezzie blogt over haar moeder met alzheimer: Contact!

Niet iedereen zal het hierin met me eens zijn. Dat hoeft ook niet, maar ik heb de keus gemaakt om dit delen, om misschien toch mensen te kunnen helpen. Ik zal eerst kort wat vertellen over mezelf hierin. Ik heb namelijk van jongs af aan een hang gehad naar het spirituele. Nooit heb ik een God geloofd, maar wel degelijk in een Albron. In mijn jeugd vonden mijn ouders mijn hang ernaar maar niets en werd het afgewezen. Toch was het tante Josje die me altijd begrepen heeft en met haar kon ik alles delen. Naarmate ik ouder werd ben ik er meer aan gaan doen. Zo heb ik mijn Reiki 1 en 2 gehaald en ik heb geleerd om via foto’s met dierbaren te praten. Dit alles doe ik niet commercieel, ik hou het voor mezelf en ik doe het voor de mensen die ik vertrouw en dus persoonlijk ken.

Onlangs was ik bij een vriendin van me, zij is een medium. Met haar praat ik ook graag over het spirituele. Opeens kwam bij mij de vraag op, ‘Kan ik via het spirituele contact maken met mama?’ Ze keek me aan en vroeg of ik dat wilde. Ja dat wilde ik. Mama kan niet meer praten en het leek me de enige optie nog die ik had. Het kan was haar antwoord. Ik zou bij mama moeten gaan zitten en mezelf moeten ontspannen. Dan kon ik haar hand vasthouden en naar haar kijken. We zijn naar haar kamer gegaan en ik heb het geprobeerd. Ik was rustig, ging bij haar zitten en legde mijn hand losjes op de hare. Zonder een woord hardop te zeggen heb ik haar ziel aangesproken en gevraagd of we contact konden hebben. Het duurde even, maar het lukte. Er kwam contact. Mama zat te huilen en had van me weg gekeken. Opeens keek ze me aan en huilde niet meer. Ik bleef stil en stelde mijn vragen. Ik kreeg de antwoorden, via haar ogen, via haar handen en wat in mij opkwam.

Gisteren was tante Josje mee en ik heb haar gevraagd of ze het wilde proberen. Bewust heb ik haar niet de inhoud van mijn gesprek verteld. We bleven in de woonkamer en het was rumoerig. Tante Josje heeft het ondanks dat toch geprobeerd. Mama’s ziel had dezelfde antwoorden gegeven. Wat het is geweest wil ik graag voor mezelf houden, dit is me namelijk te persoonlijk. Maar tante Josje en ik zijn beide even door mama’s mist geweest. Wat geeft dit een rust! Er is gewoonweg meer tussen hemel en aarde….

Om uit te leggen hoe je antwoorden krijgt maak ik gebruik van een liedje van Mathilde Santing – Inspiratie, wat afkomstig is uit de musical Joe. Op deze manier gaat dit namelijk ook….

Mijn naam is Franka, maar ik blog onder de naam Dyezzie. Sinds 2014 blog ik over persoonlijke zaken op www.dyezzie.nl. Sinds 2013 weten we dat mijn moeder Alzheimer heeft. Pas sinds eind 2015 blog ik ook hierover met haar goedkeuring. Hierin schrijf ik wat er allemaal gebeurt met haar, maar ook hoe het voor mij is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top