skip to Main Content
Dringende Hulpvraag: “De Buren Willen De Politie Bellen. Moet Mijn Tante Naar Een Verpleeghuis?”

Dringende hulpvraag: “De buren willen de politie bellen. Moet mijn tante naar een verpleeghuis?”

Gisteren kregen we deze mail. Ik wil hem graag met jullie delen. We sturen alle adviezen door.

“Hallo Mantelzorgelijk,

ik heb een vraag. Mijn tante heeft (lichte) dementie en op dit moment ook een gekneusd bovenbeen, waardoor ze niet uit bed kan. Drie keer per dag komt de thuiszorg. En drie keer per dag komt haar zoon langs, die verzorgt haar. ’s Nachts roept ze om hulp en daar hebben de buren over geklaagd. Ze woont in een flat en er is niet veel contact tussen de buren onderling. Die mensen hebben gezegd dat ze de politie gaan bellen. Mijn neef weet niet wat hij moet doen. Het kan toch niet zo zijn dat mijn tante nu uit haar vertrouwde appartement moet? Is er iemand die weet wat de beste stap is? Moet ik de gemeente bellen? Maar wie dan? Of zelf met de politie bellen? Of is er een uitspraak van de rechter, dat je thuis mag blijven wonen?

Gerda”

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X