Door wie wil jij verzorgd worden? #mantelzorger of #professional

Ned7-logoZou jij het liefste verzorgd worden door een bekende of door een professional? Iedere maand peilt de site Ned7 (aanrader!), samen met onderzoeksbureau Motivaction, de mening van hun bezoekers. Deze maand is hun vraag: Door wie zou jij verzorgd willen worden als je hulpbehoevend bent?

De overheid verwacht van mensen dat ze steeds meer hulp vragen aan mensen uit hun directe omgeving. Dit betekent natuurlijk niet dat je buurvrouw de zware zorg voor je op zich gaat nemen, maar het betekent wel dat er steeds meer zorg gerelateerde zaken bij onszelf en onze omgeving komen te liggen. Maar door wie zou je het liefste verzorgd worden zodra je hulpbehoevend bent? Onderzoeksbureau Motivaction legde het voor aan een panel van ruim 1.000 mensen.

Maar er is iets grappigs aan de hand. Afhankelijk van de vraagstelling zijn de uitkomsten anders. Vraag je mensen of ze het liefste verzorgd willen worden door een bekende, dan zegt de meerderheid dat ze dat willen. Stel je de vraag anders en vraag je mensen of ze het liefste verzorgd willen worden door een professional, dan kiest de meerderheid voor deze optie. Toch is duidelijk dat meer mensen uiteindelijk kiezen voor de zorg door een professional dan de zorg door een bekende.

De exacte cijfers en meer uitleg over het onderzoek vind je hier. Fijn dat Ned7 regelmatig de vinger aan de pols houdt! Wij houden de vragen en antwoorden van het panel in de gaten.

onderzoek

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top