Doe mee met online onderzoeken op Hersenonderzoek.nl

Mensen met dementie hebben vaak moeite met alledaagse activiteiten. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, autorijden of een computer gebruiken. Hoeveel moeite iemand heeft met deze activiteiten, verandert door de tijd.

Als naaste maak je veranderingen van dichtbij mee

Naasten van mensen met dementie kunnen vaak goed inschatten wat er goed en minder goed gaat in het dagelijks leven, en hoe dit verandert door de tijd. Onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam willen via een online vragenlijst in kaart brengen welke veranderingen belangrijk zijn, zodat artsen de ziekte beter kunnen volgen en de juiste zorg geregeld kan worden.

Online vragenlijst

Voor dit onderzoek vult een deelnemer een online vragenlijst in. In deze vragenlijst worden verschillende situaties voorgelegd. De onderzoekers vragen de deelnemer om te beoordelen of de veranderingen in het dagelijks functioneren volgens hem/haar belangrijk zijn.

Interesse in deelname?
Sta je al ingeschreven en heb je een profiel ? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl je uit als blijkt dat jouw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. Voor dit onderzoek geldt dat zij tot en met eind april 2020 wekelijks een groep mensen uitnodigen met het geschikte profiel.

Sta je nog niet ingeschreven? Schrijf je dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. Je ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor jij eventueel in aanmerking komt, op basis van jouw profiel. Je kunt per onderzoek beslissen of je je aanmeldt.

Ik doe al een paar jaar mee met verschillende onderzoeken via Hersenonderzoek.nl en Alzheimer Centrum Amsterdam. Nu vanwege Covid-19 natuurlijk alleen online. Doe jij het ook? Samen kunnen we een verschil maken om dementie  steeds beter te leren begrijpen en hopelijk ook ooit op te lossen.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top