Documentaire ‘Moeder aan de lijn’ #kijktip

We hebben in 2016 meerdere malen een oproep gedeeld van film en documentairemaakster Nelleke Koops. Ze wilde een documentaire maken die écht vanuit het perspectief van mantelzorgers laat zien hoe je leven verandert als je steeds meer voor je moeder gaat zorgen en was op zoek naar vrouwen die voor hun moeders zorgden. Dat is haar gelukt!

Op maandag 1 oktober 2018 is het zover:  tijdens het Nationale Film Festival wordt de première Nelleke’s  documentaire ‘Moeder aan de lijn’ vertoont.  In deze documentaire worden drie volwassen dochters gevolgd die zorgen voor hun ouder wordende moeder. Dochters die hun eigen leven parkeren om uit liefde te zorgen voor hun dierbare. Vervolgens is de documentaire op 8 oktober a.s. ook te zien op NPO 2 en worden er door het hele land bijeenkomsten georganiseerd, speciaal voor mantelzorgers. Zet de datum in je agenda!

Het doel van de impactproductie Moeder aan de lijn, en vooral van de bijeenkomsten in het land, is om mantelzorgers te helpen het gesprek aan te gaan over hun ervaringen. Wat betekent het als je zorgt voor iemand van wie je houdt? Hoe zorg je ook voor momenten waarop je even tijd voor jezelf hebt? En bij wie kun je terecht als je vragen hebt? Maar ook andersom : Wie kun jij inspireren met jouw kennis en ervaringen? Kortom allemaal vragen waar mantelzorgers tegenaan lopen bij hun behoorlijke zware zorgtaken voor een dierbare.

In de documentaire zorgen Elien, Carin en Hanna voor hun ouder wordende moeders naast hun eigen gezin en drukke levens. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De persoonlijke beleving staat centraal. Regisseur Nelleke Koop volgde dan ook gewoon hun dagelijkse leven. Zonder een vastomlijnd scenario.

Voor meer info over de documentaire kun je terecht op de website van Human

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top