skip to Main Content

Documentaire: Jongeren zorgen #kijktip

Naar schatting draagt zo’n 6% van de jongeren in Nederland zorg voor een naaste die langdurig ziek is en valt daarmee onder de noemer mantelzorger. Deze jongeren moeten zichzelf wegcijferen om voor een ander te zorgen en hebben daardoor veel minder tijd om ‘jong te zijn’.

Om deze situatie onder de aandacht te brengen, vertellen in de documentaire ‘Jongeren Zorgen’ vijf jongeren uit Nijmegen die voor een naaste zorgen hun verhaal. Zo zorgt Martijn voor zijn moeder die op een jonge leeftijd na een ongeluk in een rolstoel belandde. Ook zijn vader zit sinds 2 jaar in een rolstoel als gevolg van herseninfarcten.

Jongeren zorgen werd gemaakt door ROSH Studios in samenwerking met De Lindenberg, New Arts Nijmegen en Mantelzorg Nijmegen.

Voor meer informatie bezoek jongeren-zorgen.nl

In memoriam:
Bob, de vader van Martijn is niet lang na het maken van de docu overleden.
De makers dragen deze documentaire op aan hem.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X