skip to Main Content

Dit is mantelzorg voor Ed

imageHet ene moment ben je vervuld van liefde en trots. Op andere momenten ben je als mantelzorger moedeloos. En vooral heel erg moe. Mantelzorgen, dat betekent voor iedereen iets anders. Ieder beleeft de zorg voor een dierbare op zijn of haar eigen manier. In de nieuwe campagne ‘Dit is Mantelzorg’ laten duizenden mantelzorgers uit Nederland en België zien, hoe veelzijdig en uniek de zorg is die mensen elkaar geven.

Dit is Mantelzorg’ toont het leven van álle mantelzorgers: jonge mensen, die voor hun ouders zorgen, moeders in de sandwichgeneratie, ouderen die hun partner of de buren helpen. Miljoenen mensen zorgen voor een ander: kinderen, ouders, buren, kennissen, familie en vrienden. De ziektebeelden zijn al even veelzijdig: van kanker tot dementie, van autisme tot depressie.

Op Mantelzorgelijk zullen we elke zondagavond een verhaal achter de ingezonden foto’s belichten. Deze week is dat een foto van Ed de Rochemont.

Ed schreef bij zijn foto: “Naast de zorg voor mijn dementerende moeder (93 jaar, na 66 jaar huwelijk en zelfstandig wonend met haar vorig jaar op 91 jarige eveneens dementerende overleden man, sinds augustus 2014 opgenomen op een kleinschalig wonen afdeling) is mantelzorg voor mij ook doen waar je goed in bent; fondsen werven voor een goede bestemming. In dit geval kon het verpleeghuis waar mijn moeder woont met €12.505,00 sponsorgeld uit het Coöperatiefonds van de Rabobank, drie braintrainers aanschaffen. Een portable desktop waarop dementerende ouderen dmv allerlei digitale spelletjes gestimuleerd worden in hersenfitness .. Ik heb nog nooit zo veel mensen in 1 huis (bewoners en personeel) zo blij kunnen maken ..”

ded1a-12145031_170211219990874_575382612_n

Doe je net als Ed mee?
Stuur jouw foto (mooi of lelijk, vrolijk of verdrietig, persoonlijk of algemeen) in naar info@mantelzorgelijk.nl. Wij plaatsen hem zo snel mogelijk op de site van Dit is Mantelzorg (www.ditismantelzorg.nl) en op vele social media kanalen. Ook voor een unieke presentatie wordt gezorgd!

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X