skip to Main Content

Dit is mantelzorg voor Camiel

imageHet ene moment ben je vervuld van liefde en trots. Op andere momenten ben je als mantelzorger moedeloos. En vooral heel erg moe. Mantelzorgen, dat betekent voor iedereen iets anders. Ieder beleeft de zorg voor een dierbare op zijn of haar eigen manier. In de nieuwe campagne ‘Dit is Mantelzorg’ laten duizenden mantelzorgers uit Nederland en België zien, hoe veelzijdig en uniek de zorg is die mensen elkaar geven.

Dit is Mantelzorg’ toont het leven van álle mantelzorgers: jonge mensen, die voor hun ouders zorgen, moeders in de sandwichgeneratie, ouderen die hun partner of de buren helpen. Miljoenen mensen zorgen voor een ander: kinderen, ouders, buren, kennissen, familie en vrienden. De ziektebeelden zijn al even veelzijdig: van kanker tot dementie, van autisme tot depressie.

Op Mantelzorgelijk zullen we elke zondagavond een verhaal achter de ingezonden foto’s belichten. Deze week is dat de foto van Camiel Derkx:

image

Camiel schreef het volgende bij zijn foto: “Ik haalde mijn broer op dat moment op bij zijn woonboerderij omdat onze moeder vakantie was (en vader er niet meer is sinds september 2014). Wanneer we altijd over de snelweg rijden, halen we de langzame vrachtwagens in en zeg ik tegen mijn broer dat hij maar even moet zwaaien naar die slome vrachtwagenchauffeurs. Bij het er van tevoren over hebben, ligt hij al helemaal in een deuk! Schitterend! 🙂”

Een foto om vrolijk van te worden. We wensen Camiel en zijn broer nog heel veel van dit soort fijne momenten!

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X