skip to Main Content
Dit Is Mantelzorg Voor Agnes

Dit is mantelzorg voor Agnes

image

Het ene moment ben je vervuld van liefde en trots. Op andere momenten ben je als mantelzorger moedeloos. En vooral heel erg moe. Mantelzorgen, dat betekent voor iedereen iets anders. Ieder beleeft de zorg voor een dierbare op zijn of haar eigen manier. In de nieuwe campagne ‘Dit is Mantelzorg’ laten duizenden mantelzorgers uit Nederland en België zien, hoe veelzijdig en uniek de zorg is die mensen elkaar geven.

Dit is Mantelzorg’ toont het leven van álle mantelzorgers: jonge mensen, die voor hun ouders zorgen, moeders in de sandwichgeneratie, ouderen die hun partner of de buren helpen. Miljoenen mensen zorgen voor een ander: kinderen, ouders, buren, kennissen, familie en vrienden. De ziektebeelden zijn al even veelzijdig: van kanker tot dementie, van autisme tot depressie.

Elke zondag belichten we een verhaal achter de ingezonden foto’s. Deze week is dat een foto van onze vaste gastblogger Agnes Ooms:

 

12249974_1164417433573053_8982746183362787632_n
Agnes: ” Hier een foto van wat er zoal meegaat naar een bezoekje aan papa.”

Agnes Ooms is persoonlijk begeleider in de zorg en de dochter en mantelzorger van Arie. Haar vader heeft Asperger en Alzheimer. Agnes probeert deze ziekte te zien als een wonderbaarlijke reis… Zij schrijft hier regelmatig over op  ‘Arie in Wonderland’ en deelt haar belevenissen iedere dinsdagmiddag op Mantelzorgelijk. Haar vader is onlangs opgenomen op een tijdelijke plek in een verpleeghuis. De familie is in afwachting van een vaste woonplek. Ondertussen doet Agnes er alles aan om het haar vader zo aangenaam mogelijk te maken.

Wil jij laten zien wat mantelzorg voor jou inhoudt? Stuur dan een foto met een beschrijving naar info@mantelzorgelijk.nl. Wij plaatsen hem dan als apart blog op onze website en de foto komt tevens op de website ditismantelzorg.nl

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X