skip to Main Content

Dilemma over Mantelzorg gemist?

tijs_vandenbrink160We hebben het al vaker met jullie over het programma Dilemma gehad: Presentator Tijs van den Brink bespreekt de dilemma’s van gewone Nederlanders. Iedere keer ontvangt Tijs een hoofdgast die voor een belangrijke, ingewikkelde beslissing staat. Samen met adviseurs probeert Tijs een passende oplossing te vinden, zodat de hoofdgast aan het eind van het programma een keuze kan maken.

De makers van dit programma maakten in deze serie ook een uitzending rond het dilemma Mantelzorg en overbelasting. Via Mantelzorgelijk ging de redactie op zoek naar mensen die een bijdrage wilden leveren. Er was ten tijde van de oproep al een hoofdgast, een moeder van 33 jaar, die samen met haar partner zorgt voor hun meervoudig gehandicapte kind. Door allerlei omstandigheden is de zorg zo zwaar dat zij zich afvraagt of hij thuis kan blijven wonen of beter in een instelling kan worden verzorgd. Een van de zaken die speelt, is dat het oudere zusje van het gezin in de huidige situatie tekort komt. De moeder zelf is al een paar jaar structureel overbelast en kan de situatie steeds moeilijker aan.

Op het moment dat wij de oproep van de EO op Mantelzorgelijk deelden, was de redactie van Dilemma nog op zoek naar ouder(s) die de zorg hebben voor een meervoudig gehandicapt kind en hun leven zo weten in te richten dat zij hun kind thuis kunnen verzorgen. Ouders die de intensieve zorg voor hun kind, eventueel in combinatie met zorg voor hun andere kinderen, goed aan kunnen.

dilemma

Uiteindelijk is het met hulp van de lezers van Mantelzorgelijk gelukt om een ouder te vinden. Dat is de kracht van een platform voor en door mantelzorgers, samen hebben we de oproep overal op social media gedeeld. Op 30 mei j.l. werd deze boeiende uitzending uitgezonden. Mocht je het programma die avond gemist hebben, dan kun je deze via deze link terugkijken.

 

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X