Beers Wereld UA

Dierentuin aan geluiden #BeersWereld #autisme

Dat we nu in een betere buurt wonen is goed te merken aan het gevoel van rust bij mij. Als de hond blaft, spring ik niet direct op om hem te stoppen maar wacht ik eventjes af en vaak stopt het vanzelf na twee blaffen.

Beer produceert een boel geluid, zo net na de vakantie, verhuizing en zijn nieuwe schoolgebouw.

De schoolbel gaat daar net te laat voor hem en hij moet wachten op het plein samen met de andere grote kinderen wat hij maar raar vindt.

Nieuwe geluiden

Hij heeft een paar nieuwe geluiden ontdekt. De eerste lijkt op een soort superschaap terwijl hij keihard de twe-ee-ee-eee-eeeee roept.

De tweede is een soort heel hoog computer geluid met zo’n goede snerp die zo je hersenpan even flink opschud.

Dan kan hij bijna feiloos Erik de Zwart nadoen die een aflevering van Thomas de trein inspreekt. En dat gaat zo ongeveer de hele dag door.

Irritaties tussen broer en zus

Zijn zusje die net 10 is geworden heeft na een paar weken extra tijd met Beer het flink gehad met hem, zegt ze.

Ze reageert veel op zijn geluiden waardoor de stress bij Beer extra toeneemt en er zowaar bijna een normale gezonde broer en zus situatie ontstaat van irritaties.

Langzaam genieten

Dat er nu een nieuw huis is met een eigen deur naar de grote tuin voor Beer is wel even heel erg fijn zeg!

Jeetje..het was wel een gedoe met die verhuizing en alles er om heen. Ik verbaas mezelf dat ik nog steeds niet helemaal uitgerekt ben en kan nu langzaam genieten van de tuin, boodschappentassen over de drempel sjouwen zonder het eerst te moeten plannen met iemand die me helpt (Beer).

Ik kan zelf de vuilnis buitenzetten en ben niet meer afhankelijk van hulp (Beer). J

Gewoon, zoals altijd

Beer’s zusje fietst zelf naar school, alleen de eerste dag moest ik haar brengen. Zo stoer is ze. Ze heeft ookal 2 vriendinnen gemaakt en als ik haar vraag hoe het was hoor ik het zelfde antwoord: “gewoon, zoals altijd hoor”.

Dierentuin

Dus langzaam voelen we ons hier tot rust komen al klinkt er bij Beer’s deur nog wel een dierentuin aan geluiden.

Dat komt wel goed denk ik dan.

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X