skip to Main Content
Dementiepraatjes: “Ik Weet Niet Precies Waar Ik Woon”

Dementiepraatjes: “Ik weet niet precies waar ik woon”

Afgelopen woensdag hadden we onze casemanager dementie op bezoek. Dat vindt mijn vader toch altijd een beetje spannend en hij doet dan zijn uiterste best om zijn vergeetachtigheid te camoufleren. Helaas lukt dat niet altijd meer. Terwijl ik in de keuken koffie en thee zet, hoor ik dit dit gesprek:

Casemanager: “Hoe lang woont u hier al?”

Papa: “Uhm.….” ( papa lacht en rekt duidelijk  tijd)

Casemanager: ” Weet u nog wanneer u hier bent komen wonen?”

Papa: “Nou volgens mij nog niet zo lang…. laat me denken … Mallijn?? Mallijn?? Wonen wij hier nu een half jaar?”

Ik: “Nee pap, je woont hier al bijna 50 jaar.”

Papa: “Nou dat weet ik niet meer.”

Casemanager: “Dat is helemaal niet erg. Waar bent u geboren?”

Papa: “In Amsterdam, op de Amstelkade” (hij straalt want dat is goed)

Als ik naar binnen loop met de koffie vraagt de casemanager: “En heeft u altijd in Muiderberg gewoond?”

Papa: “Nee, nu niet meer!”

Ik laat van schrik bijna de koffie vallen en vraag: “Maar waar zijn we nu dan?”

Papa: “Ik weet niet meer waar ik woon maar het is aan zee.”

Ik:  In ons huis aan zee? Op de Nienhuis Ruijskade?”

Papa kijkt super blij en beaamd…

Ik sta paf want dan denkt hij dat we nog in mijn geboortehuis wonen. Het huis waar we al 50 jaar niet meer wonen en dat ook gewoon in Muiderberg staat…

Het gaat hard. Veel te hard naar mijn zin!

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X