skip to Main Content
Dementiepraat: “Ik Werk Toch Niet In Een Kolenmijn!”

Dementiepraat: “Ik werk toch niet in een kolenmijn!”

Papa neemt het steeds minder nauw met zijn persoonlijke hygiene. Dat was de laatste paar jaar sowieso al een dingetje maar vaak kwamen we met vleien een heel eind: “Och pap, je hebt zo’n mooie trui. Doe die aan.” of ” Weet je wat je al een tijd niet aan hebt gehad? Die blauwe broek, en die staat je altijd zo prachtig.” Dan legde ik dat klaar op zijn bed en de volgende dag had hij zich dan gedoucht en verkleed. Die tijden zijn over.

“Pap, je hebt allemaal vlekken op je broek. Wordt het niet eens tijd om je te verkleden?”

Waar zitten vlekken? Ik zie ze niet.

“Nee aan de achterkant. Alsof je ergens in bent gaan zitten.”

Ja, dat kan ik ook niet zien. Niemand verteld mij ook wat

“Ik vertel het je nu toch?”

Ik weet niet wat ik aan moet.

“Maar ik wel. Zal ik het even voor je klaarleggen?”

Ja doe maar.

“Ga je je dan even douchen en aankleden?”

Nee, ik doe alleen een andere broek aan.

“Maar je hebt alles nu al een week aan. Gadver!”

Gadver??? (boos) Dat kan best, mijn kleren worden echt niet vuil!

“Nou ik vind dat je dagelijks onder de douche moet en je kleding moet verschonen.”

Mens, hou je mond!! Ik werk toch niet in een kolenmijn?

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X