Dementie game voor mantelzorgers #tip

Voor veel mensen is dementie een onbegrijpelijke – en daardoor moeilijk te aanvaarden – ziekte. Ik vind het zelf af en toe behoorlijk lastig om me in mijn vader met dementie te verplaatsen. Hoe is het als alles wat je vertrouwd was, ineens helemaal anders is? Hoe bestaat het dat je dingen ziet die er helemaal niet zijn. Hoe  voelt het om niet meer van jezelf op aan te kunnen en totaal afhankelijk van je omgeving te zijn? En bovenal hoe reageer je daar als mantelzorger op? Daar bedacht GOAL043 iets op in de vorm van een ‘Dementie Game’.

dementie game

Dementie Game is een interactief spel waarmee mantelzorgers en familieleden – maar ook verzorgenden en andere geïnteresseerden – kennis over de ziekte dementie kunnen opdoen. Daarnaast kunnen zij er desgewenst, lotgenoten treffen. Door deze game, level voor level te doorlopen, krijg je aan de hand van spelscenario’s meer kennis over dementie en meer begrip. Mantelzorgers, familieleden, zorg-professionals en andere geïnteresseerden leren hoe ze het beste kunnen omgaan met de mens met dementie, in de verschillen vormen en stadia.

De Dementie Game is gewoon gratis(!) te downloaden in de AppStore en op Google Play. Ik heb het inmiddels op mijn telefoon gezet en vind het zeker de moeite waard om het met jullie te delen. Al spelend leer je een hoop over alles wat bij dementie komt kijken en hoe je het beste kunt reageren als mantelzorger of zorgprofessional. De uitleg is heel duidelijk en het speelt gemakkelijk weg. Veel leer en speelplezier!

Wil je meer weten over de verschillende projecten van Goal043, neem dan eens een kijkje op hun website.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top