skip to Main Content

Delen van onze artikelen wordt gewaardeerd maar er zitten grenzen aan

Zo nu en dan check ik internet om te kijken hoe vaak en door wie onze ervaringsverhalen gedeeld worden. Met ervaringsverhalen bedoel ik bijvoorbeeld de blogs over mijn vader. Die schreef ik met alle emoties die ik op dat moment voelde: boosheid, blijheid en verdriet.

Natuurlijk weet ik dat ik dit alles, met één druk op een toets, zo het internet op gooi en daar heb ik een goeie reden voor. Ik wil alzheimer en mantelzorg bespreekbaar maken en hoop dat door mijn verhalen andere mantelzorgers erkenning en herkenning zullen vinden en dat zij misschien zelfs iets van kracht uit mijn blogs kunnen putten.

Mijn blogs worden volop gedeeld en vaak word ik zo ook door de media gevonden. Prima, ik heb nooit een geheim van onze situatie gemaakt en probeer – waar nodig – een bijdrage te leveren om mijn stem te laten horen. Eigenlijk zeg ik nooit nee, als men mij benadert. Wie A zegt moet ook B zeggen. Aandacht voor de ziekte, mijn rol en dit mooie platform is hartstikke fijn en daar doe ik het voor.

Waarom ik er nu dan ineens een blog aan besteed? Ik ben een beetje teleurgesteld over sommige deelacties. Sommigen gebruiken mijn blogs en de filmpjes van mijn vader namelijk voor zaken waar ik ze nooit voor gemaakt heb. Eigen gewin, verkeerde boodschap en aanprijzen van zaken waar ik niet eens mee bekend ben. Dat irriteert me! Als iemand iets origineels heeft gemaakt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat iemand anders daar zomaar mee aan de haal gaat.

Vanaf nu ga ik er dus vaker op controleren. Niet alleen mijn blogs maar ook de blogs van onze gast-bloggers. Die zijn geschreven voor en gepubliceerd op Mantelzorgelijk.nl en daar ligt copyright op. Net als op de afbeeldingen die we publiceren.

Ben je een mantelzorgende lezer, die mij of mijn collega bloggers volgt: voel je asjeblieft niet aangesproken. We zijn je er dankbaar voor, dat je onze verhalen met je vrienden op social media wilt delen. Je kent onze leus:Delen helpt!

Maar ben je bedrijf en heb je een commerciële insteek? Vraag ons dan eerst even toestemming om te delen. Wel zo netjes . Weet dat alle mogelijkheden gewoon te bespreken zijn: van een juiste tekst bij onze blogs en filmpjes, het gebruik van de foto’s van Claudia Otten, een persoonlijk interview en we zijn natuurlijk ook in te huren voor lezingen en seminars. Mail naar: info@mantelzorgelijk.nl en we bespreken het.

Fijne dag!

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X