De zingende Mac en zijn vader. We kunnen er geen genoeg van krijgen! #alzheimer

songaminute manWaarschijnlijk heb je dat filmpje van de zingende Mac McDermott en zijn vader wel langs zien komen op social media. Het ging namelijk viraal. Echt super ontroerend hoe Mac en zijn vader in de auto uit volle borst ‘Quando, Quando, Quandoooo’ van de zanger Engelbert Humperdinck ten gehore brengen!

Nou dacht je waarschijnlijk dat dit een eenmalige actie was maar niets is minder waar. Mac en zijn vader doen veel vaker aan carpool karaoke’s welke Mac dan filmt en op YouTube plaatst onder de naam The Songaminute Man en hiermee geld ophaalt voor the Alzheimer’s Society..

Toen de Alzheimer bij de vader van Mat verergerde en ze te maken kregen met zowel verbale als  lichamelijke agressie van zijn kant, was het voor Matt erg moeilijk om hier mee om te gaan. Daarom belde hij de hulplijn van the Alzheimer’s Society en kwam er op die manier achter hoe goed en nuttig de adviezen waren, die hij van hen kreeg. ” Ik kan je niet vertellen hoezeer die vreemde stem aan de andere kant van de lijn heeft geholpen, toen de dingen uit de hand dreigden te lopen”, verteld Mac.

Mijn vader is al zijn hele leven zanger. Hij was een performer bij Butlin’s Redcoat en was veel op reis om door het hele land in verschillende clubs voorstellingen te geven. Toen hij trouwde is hij in een fabriek gaan werken maar bleef daarnaast altijd zingen. Zijn bijnaam was the Songaminute Man, omdat hij zoveel verschillende liedjes uit zijn hoofd wist.

‘In de laatste paar jaar ging mijn vader’s geheugen enorm achteruit. Vaak herkende hij mij niet eens als zijn zoon. Het is een vreselijke ziekte. Maar gelukkig zingt hij nu weer veel en zien wij weer een vertrouwd stuk van vader terug. Deze momenten zijn ons heel dierbaar.
Het plan is om zoveel mogelijk filmpjes te verspreiden van mijn zingende vader en daarmee hopen we geld in te zamelen voor het fantastische werk van the Alzheimers Society. Met name om mensen die ons aan de telefoon te woord staan en ons adviseren te kunnen betalen.’

Het mooie is, dat de actie van Mac begint te werken. Veel mensen deelden zijn filmpjes en veel mensen doneerden geld. Inmiddels staat de teller op £95,220.

Wil je meer weten over dit project? Volg Mac dan op Facebook via The Songaminute Man 

 

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top